44 91 90 77 skovlunde@anicura.dk

Sommeren er kommet til os, og dyrehospitalet på Skovlunde Byvej 94 kan nu fejre et års fødselsdag. 

I dette nyhedsbrev kan du læse om, hvad der er sket af nyt på personalefronten, om hundesyge i Skive og om sommerens udfordringer.

  • Anne  og Conny på barselsorlov
  • Nye ansigter på klinikken
  • Conny er blevet færdig som anæstesisygeplejerske
  • Anne Jørgensen har været på universitetshospitaler i England og USA
  • Pernille udpeget til Det Dyreetiske Råd
  • Der findes nu en loppe- og flåttablet til kat
  • Angst for torden
  • Tilfælde af hundesyge i Skive
 

Anne og Conny på barselsorlov

I starten af juli fik Conny en lille datter, og Anne har også termin i disse uger. De vil derfor begge ikke at være at se på klinikken i den næste tid.

Nye ansigter på klinikken

Annette Hansen er stoppet på klinikken den 1. juli
Annette har desværre valgt at søge nye udfordringer og er stoppet på klinikken. Annette har stået for mange af de administrative opgaver, som vi nu vil dele mellem os. 

 

 

Helga Helgadóttir er startet som barselsvikar for Anne
Helga er uddannet dyrlæge fra Landbohøjskolen i 2016. Hun har arbejdet på en klinik i Island og på et stort dyrehospital i Sverige. Her har hun arbejdet tæt sammen med mange specialister og fået stor erfaring på kort tid.

 

 

Camilla Bring-Nielsen er startet som ny sygeplejerske
Camilla er uddannet veterinærsygeplejerske i efteråret 2015 og har siden arbejdet på dyrehospitalet i København, hvor hun har opnået stor erfaring og rutine i behandling af mange alvorligt syge dyr. Camilla har taget en  efteruddannelse i England i ICU – en specialuddannelse i behandling af kritiske og akut syge dyr, hvilket vi kan få meget glæde af her på hospitalet. 

 

 

Betina Senius Pedersen er startet som ny sygeplejerske den 1. juli
Betina er uddannet på Ålborg Dyrehospital i 1999 og har siden arbejdet på flere smådyrshospitaler og klinikker, heriblandt på Universitetshospitalet for Familiedyr i 11 år. Gennem årene har Betina modtaget efteruddannelse i forskellige områder inden for veterinærsygeplejerskefaget. Betina har fulgt den teoretiske del af undervisningen til den humane anæstesisygeplejerskeuddannelse på Panum og blev i 2014 efteruddannet som Fagveterinærsygeplejerske i smådyrsanæstesi.
 
Vi håber, at I vil tage rigtig godt i mod vores dygtige og søde nye medarbejdere.
I kan se det samlede nye hold på https://skovdyr.dk/hvem-er-vi/

Conny er blevet færdig som anæstesisygeplejerske

Conny er i foråret 2019 blevet færdig med sin efteruddannelse inden for narkose af smådyr. Vi er glade for, at Conny har valgt at tage denne uddannelse, da sikker narkose har høj prioritet for os, og uddannelse er et vigtigt led i dette.

Anne Jørgensen har været på universitetshospitaler i England og USA

Anne er ved at tage en overbygning på dyrlægeuddannelsen inden for medicinske sygdomme hos smådyr. I den forbindelse har hun været på uddannelsesophold på universitetshospitaler i England og USA over 4 uger i april måned i år. Hun har især fulgt arbejdet med medicinske patienter og ultralydsscaninnger.

Pernille er blevet udpeget til Det Dyreetiske Råd

Pernille er fra 1. juli 2019 blevet udpeget til at sidde i Det Dyreetiske Råd. Rådets opgave er at følge udviklingen inden for dyreværn og rådgive fødevareministeren i forbindelse med fastsættelse af regler for dyreværn.
Læs mere her https://detdyreetiskeraad.dk/
Pernille skal deltage i møder i rådet, men ellers vil hendes arbejde på klinikken fortsætte som normalt.

 

Der findes nu en tablet mod lopper og flåter til kat

Vi er ofte blevet spurgt, om der findes et middel mod lopper og flåter på tabletform til kat. Det er der  kommet nu i form af tabletten Credelio. Tabletten har effekt i en måned. Det er vigtigt, at den gives i forbindelse med foder.
Vi har Credelio på klinikken, men da det er receptpligtigt, kan vi kun udlevere det, hvis vi har set din kat inden for det sidste år.

 

Angst for torden

Mange hunde er angst i tordenvejr. Det kan ses ved, at de ryster, halser, er urolige eller forsøger at gemme sig. Det har været ekstra svært for dem, når der har været torden flere dage i træk, som det er sket på det seneste. Vi ser ofte, at hundene bliver mere og mere påvirkede, jo flere gange de oplever angst i forbindelse med torden. Nogle hunde vil være så påvirkede, at de også i dagene efter er utrygge og eventuelt også reagerer mere på andre lyde. 
Hvis din hund er angst for torden, anbefaler vi derfor, at du/I giver den angstdæmpende medicin, mens tordenvejret står på.
Du kan få vejledning i, hvordan du skal takle din hunds angst og få medicinsk hjælp til den, hvis du bestiller tid hos Pernille Hansen.

 

Tilfælde af hundesyge i Skive

I sidste måned blev tre ræveunger fundet døde af hundesyge ved Skive. Hundesyge er en smitsom virussygdom, som smitter mellem dyr af hundefamilien. Sygdommen er ofte dødelig hos unge dyr. Hunde, som er vaccineret efter anbefalingerne, er vaccineret mod hundesyge og er i minimal risiko for at blive syge. Sygdommen er ikke fundet uden for Skive. Risikoen for hundesyge er derfor stadig minimal i vores område, men det er alligevel vigtigt at holde sin hund dækket af  de anbefalede vacciner.
Læs mere her:
https://www.netdyredoktor.dk/hund/sygdomsleksikon/h/hundesyge/
https://www.dyrlaegen.nu/2019/06/25/hundesyge-konstateret-i-midtjysk-by/

 
Vi ønsker alle to- og firbenede en forsat rigtig god sommer
fra os alle på Skovlunde Dyrehospital